کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۳/۱۹

کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟

خشک شدن پوست اطراف ناخن‌ها یکی از علائم اصلی کمبود ویتامین و مواد مغذی در بدن است، اما سوال اصلی اغلب مراجعه کنندگان به کلینیک‌های پوست و مو این است که کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟ در پاسخ به این افراد باید بگوییم که معمولا کاهش سطح ویتامین‌های گروه B در بدن باعث بروز علائم مختلفی از جمله ریزش مو و پوسته شدن اطراف ناخن می‌شود.

پزشکان متخصص جهت بررسی دلایل این مشکل معمولا از بیماران خود آزمایش خون می‌گیرند تا براساس سطح ویتامین‌ها در بدن بتوانند برای آن‌ها رژیم غذایی مناسب تجویز کنند. در ادامه این مقاله از مجله بهترینو به شما خواهیم گفت که کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پوسته شدن اطراف ناخن‌ها می‌شود و چطور می‌توان این مشکل را برطرف کرد.  

 

کمبود ویتامین و پوسته شدن اطراف ناخن

پوسته شدن اطراف ناخن علاوه‌ بر ظاهر ناراحت‌ کننده‌ای که برای فرد ایجاد می‌کند، در برخی موارد حاد باعث خونریزی و بروز علائم عفونت نیز در افراد می‌شود. بنابراین دلیل این اختلال در بدن باید به‌صورت ریشه‌ای بررسی و برای درمان آن اقدام شود. اگر این سوال برای شما ایجاد شده که کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟ باید بگوییم که در اغلب بیماران کاهش سطح ویتامین B7،  ویتامین B3، ویتامین A و ویتامین D می‌تواند بر ترمیم سلول‌های پوست در اطراف ناخن تاثیر منفی داشته باشد و باعث پوسته شدن اطراف ناخن‌ها شود.

برای حل این مشکل و درمان مشکل پوسته شدن و ضخم‌های اطراف ناخن‌ها باید به دکتر پوست و مو در تهران مراجعه کنید، پزشکان می‌توانند با انجام آزمایش خون و بررسی نتایج آن دلیل اصلی این مشکل را پیدا کنند و براساس آن دارو و رژیم غذایی مناسب را تجویز نمایند. همچنین مصرف برخی مواد شیمیایی و شوینده‌ها نیز می‌تواند پوسته شدن اطراف ناخن را تشدید کند که بیماران باید دست‌های خود را از این مواد دور نگه دارند.

ویتامین B3 (نیاسین) و پوست پوست شدن ناخن

در جواب این سوال که کمبود کدام ویتامین باعث پوسته شدن اطراف ناخن میشود؟ باید گفت که کمبود ویتامین B3 یا نیاسین می‌تواند به پوسته شدن ناخن‌ها و سایر مشکلات پوستی منجر شود. نیاسین بر متابولیک بدن تاثیر مثبت داشته و باعث ترمیم سلول‌های پوستی می‌شود. کمبود نیاسین علاوه‌بر پوسته شدن و خشکی ناخن‌ها می‌تواند باعث تحریک و التهاب پوست شود و با علائمی مانند قرمزی، تحریک و خشکی پوست در اطراف ناخن خود را نشان دهد.

در صورتی‌ که فرد با تشخیص دکتر پوست و مو به کمبود ویتامین B3 مبتلا باشد، باید مصرف مواد غذایی غنی از نیاسین مانند مرغ، گوشت قرمز، ماهی، بادام، آرد کامل و برخی سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهد. همچنین مصرف مکمل‌های دارویی یا پمادهای حاوی ویتامین B3 نیز می‌تواند بر روند بهبود خشکی پوست اطراف ناخن‌ها تاثیر مثبت داشته باشد و سرعت بهبود را افزایش دهد.

 

ویتامین B3 (نیاسین) و پوست پوست شدن ناخن

 

ویتامین B7 (بیوتین) و پوست پوست شدن ناخن 

کمبود ویتامین B7 یا بیوتین می‌تواند باعث پوسته شدن اطراف ناخن شود. بیوتین یک از مهم‌ترین ویتامین‌های گروه برای حفظ سلامت پوست و مو که نقش مهمی در رشد ناخن‌ها و ترمیم پوست اطراف آن دارد. این ویتامین به‌عنوان یک کوفاکتور برای بسیاری از آنزیم‌های مربوط به سنتز مواد مغذی و تولید انرژی مورد نیاز برای سلول‌ها عمل می‌کند. کمبود بیوتین می‌تواند باعث پوسته شدن، خشکی و شکستگی ناخن‌ها شود.

برای جلوگیری از بروز این مشکل فرد باید رژیم غذایی خود را با مراجعه به دکتر تغذیه در تهران اصلاح نماید و مصرف مواد غذایی غنی از بیوتین مانند تخم‌مرغ، ماهی، آووکادو، بادام، برنج قهوه‌ای، حبوبات و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهد. همچنین در شرایطی که بدن نیاز به ویتامین B بیشتری داشته باشد، فرد می‌تواند با تجویز پزشک از مکمل‌های خوراکی یا پمادهای حاوی بیوتین نیز برای درمان پوسته شدن اطراف پوسته استفاده کند.

 

ویتامین B7 (بیوتین) و پوست پوست شدن ناخن

 

ویتامین A و پوست پوست شدن ناخن

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در رشد و تجدید سلول‌های پوست دارد. سطح این ویتامین در بدن نباید از مقدار نرمال بیشتر یا کمتر شود. افزایش سطح این ویتامین در بدن می‌تواند بر سلامت پوست تاثیر منفی بگذارد و باعث تحریک بیشتر پوست در نواحی مختلف مانند اطراف ناخن‌ها شود. کمبود ویتامین A نیز می‌تواند باعث تضعیف سلول‌های پوستی شود و در نتیجه باعث علائمی مانند پوسته شدن اطراف ناخن بروز کند. همچنین کمبود ویتامین A می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که این مشکل بر سلامت ناخن‌ها نیز تاثیر منفی دارد.

برای پیشگیری از کاهش سطح ویتامین A در بدن باید مصرف ماهی، تخم مرغ، هویج، کدو، آلو و زردآلو را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین استفاده از محصولات مراقبت از پوست حاوی ویتامین A با تجویز پزشک می‌تواند به سلامتی پوست و ناخن‌ها کمک کند.

 

ویتامین A و پوست پوست شدن ناخن

 

سخن پایانی

اگر پس از مطالعه این مقاله قصد دارید برای درمان مشکل پوسته شدن اطراف ناخن یا سایر مشکلات پوست و مو به دکتر متخصص مراجعه کنید، حتما از طریق سامانه بهترینو برای گرفتن نوبت معاینه اقدام نمایید. در این سامانه امکان دسترسی به اطلاعات مطب اغلب پزشکان و کلینیک‌های پوست و مو فراهم شده تا همه بیماران بتوانند از این طریق برای معاینه وقت بگیرند.

سوالات متداول