دریاچه نئور که بزرگترین دریاچه طبیعی و آب شیرین استان اردبیل است در بلندی های باختری رشته کوه باغرو (تالش) بر روی ولکانیت پرفیر آندزیتی – ائوسن بالایی ایجاد گردیده است .
دریاچه نئور مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل بهار به هم می پیوندند و دریاچه واحد را به وجود می آورند و در حداکثرین عمق در حد کمینه 5/5 متر و در حد بیشینه 13 متر است. آب این دریاچه برای استفاده آبیاری زمین های کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد که در سال ۱۳۶۶ برای ذخیره آب جهت استفاده های کشاورزی سدی در تنها خروجی دریاچه (قانلی دره) احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت و هر ساله به میزان اندک بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان جهت کنترل جمعیت گامارس های موجود در دریاچه رها سازی می گردد. وسعت حوضه آبریز دریاچه نئور 45 کیلومتر مربع بوده و از مراتع ییلاقی عشایر فندوقلو می باگردید.
محدوده دریاچه نئور به عنوان یک منطقه حفاظت گردیده زیست محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد لذا شکار هر گونه پرنده آبی در این دریاچه ممنوع بوده و دارای ارزش های زیستگاهی – اکوتوریستی – زنبور داری – کشاورزی و دامداری است، این منطقه داراى پوشش گیاهى متنوع از جمله شبدر، بابونه، بومادران، آلاله، نعناع و… است، دریاچه نئور زیستگاه بعضی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری نیز است.
می توانید در اطراف دریاچه چادر بزنید، یا به سوباتان یا سایر روستاها و شهرهای اطراف رفته و آنجا اقامت کنید.
دریاچه نئور بین خلخال و اردبیل قرار گرفته است. برای رفتن به نئور از میدان ایثار اردبیل وارد جاده خلخال-اردبیل شوید و این مسیر را تا رسیدن به بودالالو ادامه دهید. از اینجا باید وارد مسیر فرعی دست چپ شوید. تا اینجای مسیر، جاده هموار و مستقیم بود اما این جاده فرعی مسیری پرپیچ و خم است. مسیر را طی کنید تا به دوراهی داش بلاغ برسید. وارد مسیر سمت راست شوید تا کم کم دریاچه را مقابل خود ببینید.