کجارو این بار راه جنوب ایران را در پیش گرفته و رهسپار استان هرمزگان شده است تا مکانی شگفتانگیز را معرفی کند. این مکان تنگه بُنو نام دارد که در منطقهای کوهستانی جای گرفته است و آن را در یکی از شهرهای بندرلنگه به نام لمزان میتوانید پیدا کنید. مکانی فوقالعاده که حتی راه رسیدن به آن نیز پرهیجان است و با دیدن آن یک روز هیجانانگیز و استثنایی را پیش رو خواهید داشت.
اگر اهل سفرهای پرهیجان و ماجراجویانه هستید، با کجارو در سفر به هرمزگان و گردش فراموشنشدنی در تنگه بنو همراه باشید.
هرآنچه که برای سفر به تنگه بنو لازم است بدانید:
معرفی تنگه بنو، بهشتی پنهان
آدرس و مسیر دسترسی تنگه بنو
نکات ایمنی و تجهیزات لازم برای بازدید از تنگه بنو
میخواهیم راهی خطه جنوب کشور و مهمان استان تماشایی هرمزگان، سرزمین جزایر زیبا شویم. جایجای استان هرمزگان، پر است از مکانهای دیدنی؛ از جزایر زیبا همچون هرمز و قشم گرفته تا درهها و تنگههایی چون چاهکوه، دره برش، تنگه شوتاریکه؛ اما این بار مهمان شهر بندر لنگه خواهیم بود و به یکی از مناطق آن به نام لمزان میرویم که مرواریدی حیرتانگیز را در میان کوههای خود پنهان کرده است. در واقع، مقصد ما درهای شگفتانگیز و افسانهای به نام تنگه بنو است. از شما دعوت میکنیم تا انتهای این سفر ماجراجویانه همراه ما باشید.
معرفی تنگه بنو، بهشتی پنهان
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: امیرحسین خورگویی)
تنگه بنو، مقصدی عالی برای یک تنگهنوردی پرهیجان و ماجراجویانه است
تنگه بنو از آن جاهایی است که برای داشتن یک روز بینهایت مهیج و شاد، عالی است. درهای افسانهای که بهويژه مسیر رسیدن به آن، بیشباهت به افسانهها و داستانهای ماجراجویانه و پر مخاطره نیست . تعجب نکنید! اگر شما هم یک بار به دیدن این مکان بروید، به این نکته خواهید رسید؛ چون برای دیدن این تنگه حیرتانگیز باید سفری پرهیجان را آغاز کنید. وقتی به این مکان برسید، کوههای بلندی خواهید دید که باید از آنها عبور کنید و تازه این شروع راه است.
بعد از عبور از کوهها و صخرهها نوبت به آبنوردی میرسد و باید تنی به آب بزنید و از ۱۲ آبگیر، شناکنان گذر کنید. بعد از پشت سر گذاشتن این مسیر سخت و پرپیچوخم است که دنیایی از شگفتی و زیبایی در برابر چشمانتان قرار میگیرد. درهای محصور شده با صخرههای بلند و حوضچههای پر از آب فیروزهای رنگ و تماشایی. برای عبور از تنگه، شما بایددر این آب خنک و خوشرنگ شنا و از گذرگاهی تنگ و باریک عبور کنید.
تنگه بنو حدود ۱۰ آبشار و ۱۲ حوضچه برای شنا دارد که عمقی بین بین سه تا پنج متر دارند. آب این حوضچهها شفاف، زلال و در بعضی جاها ولرم است؛ اما معمولاً و در سایه صخرهها، بسیار خنک هستند و ممکن است حتی احساس سرما کنید. اگر مهارت کافی در شنا داشته باشید و از تجهیزات لازم برخوردار باشید، با پرش و شیرجه به داخل حوضچهها هیجان زیادی را برای خود رقم خواهید زد.
آدرس و مسیر دسترسی تنگه بنو
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: امیرحسین خورگویی)
لمزان شهری در بندرلنگه است که در گذشته از توابع بستک به شمار میرفت. این شهر کوچک در مسیر دژگان بستک، در شرق بستک واقع است و ۹۰ کیلومتر با آن فاصله دارد. فاصله لمزان با بندرعباس ١٨٠ كيلومتر و بندرلنگه نیز ۱۳۰ کیلومتر است.
تنگه بنو از جاهای دیدنی بندرلنگه است که در پنج کیلومتری آن و در میان منطقهای کوهستانی جای گرفته است. برای رسیدن به این تنگه باید مسیری پرهیجان و سخت را طی کنید و راه رسیدن به آن نیز پر و پیچوخم است، بهگونهای که ۳۰ دقیقه پیادهروی باید داشته باشید و از صخره و کوه بالا بروید؛ اما این ابتدای راه است و بعد از آن ۱۲ آبگیری پیش رو دارد که از آنها هم باید عبور کنید. البته این مسیر، ارزش رسیدن به بهتشی چون بنو را دارد که بهمحض دیدنش حیرت زده خواهید شد.
نکات ایمنی و تجهیزات لازم برای بازدید از تنگه بنو
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: امیرحسین خورگویی)
مسیر رسیدن به تنگه بنو کمی سخت و دشوار است و باید پیادهروی، صخرهنوردی و حتی آبنوردی کنید. پس نیاز دارید تجهیزات لازم و مناسب را بههمراه داشته باشید تا با مشکلی مواجه نشوید.
وسایل زیاد و غیر ضروری بههمراه نداشته باشید.
کفشی مناسب به پا داشته باشید تا همزمان پیادهروی و نیز در هنگام عبور از آب راحت باشید.
لباس مناسب به تن داشته باشید؛ چون بخش زیادی از مسیر را از آب تنگه و حوضچهها باید عبور کنید.
حتماً جلیقه نجات بههمراه داشته باشید. اگر بههمراه تورهای گردشگری به این مکان سفر کردید، آنها جلیقه بههمراه دارند؛ در غیر این صورت از لیدر و مسئول تور بخواهید که تهیه کند.
امکان غرق شدن در حوضچههای تنگه بنو وجود دارد. پس از شنا کردن در این تنگه بدون داشتن جلیقه نجات و مهارت کافی در شناکردن جداً پرهیز کنید.
با توجه به موقیعت تنگه بنو در میان کوهها، اگر اتفاقی برایتان پیش بیاید، امکان کمکرسانی سریع و به موقع، مانند اعزام بالگرد بسیار سخت است و کمکرسانی زمینی با توجه به مسیر دسترسی به تنگه نیز بهسختی و با صرف وقت زیاد ممکن است.
حتماً در غالب تورهای حرفهای با مجوز و راهنمایان کار بلد به تنگه بروید یا حداقل از مردمان و راهنمایان محلی کمک بگیرید.
مهربانی با طبیعت
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: امیرحسین خورگویی)
طبیعت را خانه خود بدانید، پاکی و زیبایی آن را حفظ کنید و آن را برای آیندگان نیز باقی بگذارید.
عکسهای گالری از نادر ناصری
نویسنده: اکرم زمانی نوری