کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۳/۲۳

کمبود انواع ویتامینها و مواد معدنی در بدن میتواند باعث بروز بیماریها و اختلالهای عصبی مختلف مانند عصبانیت و پرخاشگری شود. در واقع نتیجه این کمبود ویتامین روی هورمونها و سیستم اعصاب تاثیر گذاشته و باعث افزایش خشم میشود. اما سوال اغلب افراد این است که کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟ در پاسخ باید بگوییم که کاهش سطح ویتامین D و ویتامینهای گروه B در بدن از جمله دلایل اصلی عصبانیت است.
کاهش سطح این ویتامینها در بدن موجب افسردگی میشود و فرد علائم این کمبود ویتامین با عصبانیت بروز میدهد. مطالعه این مقاله از مجله پزشک به شما کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد رابطه عصبانیت با کمبود ویتامینها بهدست آورید و با آگاهی از منابع تامین این ویتامینها تغذیه خود را اصلاح کنید.
کمبود ویتامین و عصبانیت
عصبانیت و پرخاشگری بهعنوان احساسات و رفتارهای طبیعی انسانی شناخته میشوند. اما اگر این احساسات بهطور مداوم در فردی ظاهر شود، باید ریشه این خشم بررسی و برای درمان آن اقدامات عملی صورت گیرد. کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی در بدن میتواند باعث افزایش خشم و عصبانیت در افراد شود، در واقع این کمبود ویتامینها باعث افزایش هورمون استرس در بدن شده و در برخی افراد به شکل خشم ظاهر میشود.
کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟ کمبود ویتامین D و اسیدهای چرب در بدن از جمله دلایل بروز خشم و عصبانیت است که برای جلوگیری از این رفتار احساسی باید رژیم غذایی فرد با مراجعه به دکتر تغذیه اصلاح شود.
ویتامین D و عصبانیت
اغلب مردم در ایران با کمبود ویتامین D دست و پنجه نرم میکنند، این ویتامین نقش اساسی در عملکرد بخشهای مختلف بدن دارد و با افزایش جذب فسفر جریان خون را در بدن تقویت کرده و باعث افزایش قدرت ذهن میشود. بنابراین در پاسخ به این سوال که کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟ باید بگوییم که کمبود ویتامین D ممکن است با اختلالات عاطفی، افسردگی و استرس همراه باشد، که این عوامل میتوانند به عصبانیت در افراد منجر شوند.
راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از کمبود ویتامین D وجود دارد که با مراجعه به آزمایشگاه و اندازهگیری سطح ویتامین D در بدن میتوان بهترین راهکار را انتخاب کرد. برای افزایش سطح ویتامین D در بدن هر روز به مدت حداقل ۱۵ در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، با تجویز پزشک از مکملهای دارویی ویتامین D استفاده کنید و در نهایت رژیم غذایی خود را با مصرف انواع تخممرغ، ماهی، میگو، شیر و محصولات لبنی، قارچ و مواد غذایی حاوی ویتامین D اصلاح کنید.
ویتامین B12 و عصبانیت
ویتامین B12 بر حفظ سلامت عصبی تاثیر مثبت دارد و کمبود ویتامین B12 در بدن میتوان با علائمی از قبیل احساس خستگی، کاهش تمرکز و حافظه، اختلالات در خواب و در موارد شدیدتر، اختلالات حرکتی و عصبانیت خود را نشان دهد. همچنین این ویتامین نقش مهمی در سلامت عمومی سیستم عصبی دارد و کمبود آن میتواند باعث افسردگی، عصبانیت و اضطراب در افراد شود.
برای حفظ سلامت بدن توجه به مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B12 مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی و مواد غذایی غنی شده با B12 میتواند کمک کننده باشد. در مواردی که نیاز به مکمل ویتامین B12 احساس میشود، مشاوره با روانپزشک مهم است تا مقدار و نحوه مصرف مناسب این مکملها براساس شرایط بیمار مشخص شود.
امگا 3 و عصبانیت
مطالعات مختلف در جهان نشان میدهد که مصرف مواد غذایی و مکملهای حاوی امگا 3 نقش مهمی در کاهش عصبانیت و رفتار پرخاشگرانه دارد و باعث افزایش ترشح هورمون شادی در افراد میشود. تعادل بین اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 تاثیر زیادی بر سلامت روان و عملکرد مغز دارد. کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت میشود؟ کمبود امگا 3 میتواند به افسردگی، کاهش تمرکز، اختلالات شخصیتی و حتی اسکیزوفرنی منجر شود. این اسیدهای چرب موجود در ماهی و مکملهای مرتبط میتوانند عملکرد مغز را بهبود بخشند، باعث تقویت روحیه شوند.
از آنجا که بدن انسان قادر به تولید امگا 3 نیست، فقط با مصرف غذاهای حاوی این ویتامین میتوان از بروز خشم ناشی از کمبود امگا 3 جلوگیری کرد. اگر به یک دکتر غدد مراجعه کنید، وی پس از بررسی نتایج آزمایش شما در صورت نیاز مکملهای حاوی امگا 3 را برای شما تجویز میکند. البته دریافت این ویتامین از مواد غذایی مانند انواع ماهی، سویا، تخممرغ، دانه چیا، بذرکتان، اسفناج و کلم بروکلی نیز امکان پذیر است، این مواد غذایی سرشار امگا 3 بوده و به کاهش خشم کمک میکند.
منیزیم و عصبانیت
کاهش سطح منیزیم و سلنیوم در خون میتواند با علائمی همچون سردرد، بیخوابی، افسردگی و اضطراب ظاهر شود، پرخاشگری غیرعادی نیز از علائم کمبود منیزیم در بدن است. برای رفع این مشکل و افزایش سطح منیزیم در بدن میتوانید از مکملهایی که در داروخانهها عرضه میشود برای جبران این کمبود استفاده کنید. همچنین مصرف برخی خوراکیها مانند بادام، فندق، بادام زمینی، کنجد، تخم کدو، ماهی، میگو، اسفناج، کلم، شکلات تلخ و سایر مغزهای خوراکی بر افزایش سطح منیزیم تاثیر دارد.
آهن و عصبانیت
کمبود آهن نیز میتواند عوارضی از جمله افسردگی، اضطراب، کاهش سطح تمرکز و تحریک پذیری عصبی را به همراه داشته باشد. مراجعه به روانشناس و انجام آزمایش خون برای اندازهگیری سطح آهن از جمله راهکارهایی است که برای درمان این مشکلات انجام میشود.
در صورتیکه سطح آهن خون شما پایین باشد با مصرف مکملهای دارویی و اصلاح رژیم غذایی میتوانید این مشکل را برطرف کنید. مرغ، تخممرغ، جگر سیاه گوسفند، گوشت قرمز، ماهی سالمون، ماهی تن، مغزهای خوراکی و حبوبات از جمله خوراکیهایی هستند که به افزایش سطح آهن در خون کمک میکنند.
اسیدهای آمینه و عصبانیت
کمبود اسیدهای آمینه در بدن نیز میتواند یکی از دلایل افزایش خشم و عصبانیت باشد. برای پیشگیری از این مشکلات باید رژیم غذای سالمی داشته باشید که حاوی مواد مغذی متنوع مانند سویا، شیر، پنیر، ماست، حبوبات، ماهی، گوشت قرمز، تخممرغ و آرد کامل است. همچنین در صورت نیاز به مکملهای دارویی حاوی اسیدهای آمینه باید با پزشک برای مصرف مکملها مشورت کنید.
سخن پایانی
اگر بیش از اندازه خشمگین و عصبانی هستید، حتما برای ریشهیابی این مشکل به دکتر مراجعه کنید. وی با انجام آزمایش خون و بررسی شرایط روحی شما میتواند دلیل این رفتار را شناسایی کند. کمبود برخی ویتامینها و مواد مغذی در بدن میتواند دلیل این خشم و عصبانیت باشد که برای برطرف کردن آن باید رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. اگر پس از مطالعه این مقاله قصد دارید برای چکاپ سالانه یا بررسی دلیل عصبانیت غیر عادی خود به یک دکتر متخصص مراجعه نماید، گرفتن نوبت از طریق سامانه پزشک راهکاری سریع و آسان محسوب میشود.
شاید خواندن این مطالب برای شما مفید باشد.