شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک + انواع شیرین کننده های مجاز

تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۳۰

شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک + انواع شیرین کننده های مجاز

در رژیم کتوژنیک، مصرف شیرینی‌های معمولی که سرشار از قند و کربوهیدرات هستند، به‌صورت کامل ممنوع است. اما نیاز به میان‌ وعده‌ها و غذاهای شیرین را نمی‌توان حتی در طول این رژیم نیز نادیده گرفت، البته پیدا کردن شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک نیز کار آسانی نیست و باید برای کنترل قند خون به‌سراغ خوراکی‌های طبیعی و شیرین رفت.

مصرف اغلب قندهای طبیعی مانند عسل و خرما در رژیم کتوژنیک غیر مجاز است و افرادی که از این رژیم پیروی می‌کنند باید سراغ سایر قندهای طبیعی و مصنوعی بروند. در ادامه این مقاله از مجله پزشک شما را با انواع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک آشنا خواهیم کرد تا بتوانید در طول این رژیم پرطرفدار قند مورد نیاز خون را با مصرف این خوراکی‌های شیرین تامین کنید.

 

مصرف قند در رژیم کتوژنیک

 

شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک

در رژیم کتو کاهش مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف چربی‌ها، از باعث متابولیسم بدن می‌شود و فرد به‌جای سوخت گلوکز از کتون‌ها برای تامین انرژی بدن استفاده می‌کند. در این رژیم مصرف مواد قندی از جمله شکر، آبنبات، شیرینی جزو غذاهای ممنوعه برای رژیم کتوژنیک است و فرد در طول رژیم مجاز به‌ خوردن این غذاها نیست.

اما موادی مانند استویا، اریتریتول، مانک فروت و خوراکی‌های ساخته‌شده با الکترولیت‌های قندی کم، جایگزین مناسبی برای شیرینی‌ها و مواد قندی در این رژیم هستند. کسانی‌که برای گرفتن برنامه غذایی رژیم کتوژنیک به کلینیک‌های لاغری مراجعه می‌کنند، با کمک متخصصان این مراکز می‌توانند در مورد شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک اطلاعات کسب کنند. خوراکی‌هایی که توسط متخصص تغذیه در تهران برای رژیم کتو تجویز می‌شود بر افزایش سطح قند خون بدن تاثیر ندارد و از افزایش قند خون جلوگیری می‌کنند.

استویا

استویا گیاهی است که برگ‌های آن به‌طور طبیعی 200 تا 300 برابر شیرین‌تر از شکر هستند. این ماده هیچ کالری یا کربوهیدراتی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمی‌شود. بنابراین می‌توان از استویا به‌عنوان شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک استفاده کرد و از خاصیت شیرین‌کننده بودن این گیاه برای تهیه انواع شیرینی‌های کتوز کمک گرفت.

 

رژیم کتوژنیک

اریتریتول

اریتریتول یک شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک محسوب می‌شود، زیرا در هر 100 گرم از این ماده فقط 5 گرم کربوهیدرات وجود دارد که این موضوع باعث کاهش میزان کالری اریتریتول نیز شده است. اریتریتول یک الکل قندی محسوب می‌شود که طعم شیرینی شبیه به شکر دارد، اما کالری یا کربوهیدرات ندارد و تاثیری روی افزایش قند خون نیز ندارد. قیمت ارزان و شیرینی زیاد اریتریتول باعث شده بسیاری از متخصصان در مرکز تغذیه و رژیم در تهران به مراجعه‌کنندگان خود مصرف این شیرینی را در طول رژیم کتوژنیک تجویز کنند.

میوه مانک

میوه مانک یک شیرین‌کننده طبیعی است که از آن برای تهیه انواع شیرینی در رژیم کتوژنیک استفاده می‌شود. این میوه از جنوب شرق آسیا می‌آید و عصاره آن 200 برابر شیرین‌تر از شکر است. میوه مانک هیچ کالری یا کربوهیدراتی ندارد و یک شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک محسوب می‌شود.

زایلیتول

زایلیتول نیز مانند اریتریتول یک الکل قندی است که از قند ذرت یا چوب تهیه می‌شود. طعم شیرینی شبیه به شکر دارد، اما کالری آن پایین است و بر قند خون تاثیر نمی‌گذارد. با این حال به اندازه استویا یا اریتریتول برای رژیم کتوژنیک مناسب نیست، زیرا می‌تواند به مرور فرد را از این رژیم خارج کند. زایلیتول یک الکل قند پنج کربنه محسوب می‌شود که مشابه آن در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مانند قارچ‌ و جو دوسر نیز یافت می‌شود.

جایگزین شیرینی در رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک به‌دلیل اثربخشی آن در کاهش وزن و فواید زیاد برای سلامتی محبوبیت زیادی در بین مردم پیدا کرده است و یک رژیم جذاب برای لاغر شدن محسوب می‌شود. البته یکی از بزرگترین چالش‌های این رژیم محدود کردن مصرف قند و کربوهیدرات است. اغلب افرادی که از رژیم کتو پیروی می‌کنند از مشاور تغذیه و رژیم در تهران در مورد شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک و جایگزین‌های خوراکی‌های شیرین در این رژیم سوال می‌کنند. برای جایگزینی شیرینی‌ها در این رژیم می‌توانید از انواع میوه‌ با کربوهیدرات پایین در طول این رژیم استفاده کنید یا از آجیل و مغزهای کم کالری به‌عنوان شیرین‌کننده در خوراکی‌های مختلف کمک بگیرید.

 

جایگزین قند در رژیم کتوژنیک

 

  • شکلات تلخ: شکلات تلخ با محتوای کاکائو 70 درصد یا بیشتر، منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های سالم است که می‌توان از آن با مشورت متخصص تغذیه استفاده کرد.

  • توت‌ها: توت‌ها مانند تمشک، بلوبری و توت فرنگی کربوهیدرات نسبتا کمی دارند و منبع خوبی از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها برای رژیم کتوژنیک هستند.

  • نارگیل: میوه نارگیل پرچرب است و شیرین طبیعی نیز دارد، به‌همین دلیل می‌توان از برای تهیه انواع اسموتی‌ها، دسرها یا کوکی‌های رژیمی نیز استفاده کرد.

  • آجیل و دانه‌ها: آجیل و دانه‌ها منبع خوبی از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر هستند. از جمله گزینه‌های با کربوهیدرات پایین به‌عنوان جایگزین شیرینی در رژیم کتوژنیک می‌توان به بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و دانه چیا اشاره کرد.

 

نکات مهم مصرف شیرینی در رژیم کتوژنیک

در حالی که مصرف شیرینی‌ها در رژیم کتوژنیک معمولا ممنوع است، اما اگر مایل به استفاده از شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک باشید اعتدال بسیار مهم است. از مصرف بیش از حد غذاهای شیرین، حتی اگر کم کربوهیدرات باشند، در طول این رژیم خودداری کنید. بهتر است برای گرفتن نتیجه مطلوب از رژیم لاغری کتوژنیک این رژیم را زیر نظر یک متخصص کلینیک لاغری در تهران پیگیری نمایید و به نکات زیر به‌صورت ویژه توجه کنید.

  • مصرف با اندازه‌گیری دقیق: مصرف شیرینی باید با اندازه‌گیری دقیق و به‌صورت محدود صورت گیرد. مصرف بیش از حد شیرینی‌های مجاز در رژیم کتوژنیک می‌تواند به افزایش سطح قند خون و خروج از وضعیت کتو منجر شود.

  • ترکیب با مواد دیگر: در صورتی که می‌خواهید شیرینی مصرف کنید، آن را با موادی که حاوی چربی‌ها یا پروتئین هستند مانند خامه، پنیر یا مغزهای خوراکی ترکیب کنید.

  • خودتان شیرینی بپزید: به‌جای خرید شیرینی‌های آماده از فروشگاه، سعی کنید خوراکی‌های شیرین خانگی با استفاده از مواد اولیه کم کالری تهیه نمایید.

  • توجه به واکنش بدن: توجه کنید که هر فرد به طور متفاوتی به شیرینی‌ها و قندها واکنش نشان می‌دهد. پس در صورتی‌که مصرف شیرینی باعث افزایش قند خون یا مشکلات دیگر در بدن شما می‌شود، بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید.

banner

برای مشاهده بهترین دکتر تغذیه در تهران کلیک کنید.

سخن پایانی

در رژیم کتوژنیک،مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات به‌صورت کامل ممنوع است. اما می‌توان از برخی مواد غذایی با کربوهیدرات پایین و کم اثر روی قند خون برای تامین شیرینی مورد نیاز بدن استفاده کرد. استفاده معقولانه از این جایگزین‌ها، باعث می‌شود فرد به رژیم خود پایبند تر باشد و در عین حال از لذت مصرف شیرینی‌ها بهره‌مند شود. در نهایت توازن و مدیریت دقیق مصرف شیرینی‌ها در این رژیم غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید برای گرفتن نتیجه مطلوب از این رژیم با یک متخصص تغذیه مشورت کرد. در سامانه پزشک اطلاع متخصصان و کلینیک‌های تخصصی لاغری در شهرهای مختلف در دسترس همگان قرار گرفته تا در اسرع وقت بتوانند به‌صورت آنلاین از دکتر مورد نظر خود وقت معاینه بگیرند.

سوالات متداول