جوش پیشانی نشانه چیست؟ +روش های درمان خانگی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۲/۲۹
قطعا هیچ کس از جوشهای صورت و پیشانی خوشش نمیآید و از اینکه زیبایی چهره و پوستش تحت تاثیر این جوشها باشد احساس خوبی ندارد. جوش صورت به خصوص جوش پیشانی به طور گستردهای در میان تمام گروههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان رخ میدهد. جوشهای این ناحیه میتواند نشانگر ناهنجاری پوست و اختلالات در سیستم تنظیم هورمونی بدن باشد. اما آیا تا به حال به این مسئله فکر کردهاید که جوشها فقط یک مشکل ظاهری هستند یا رابطهای بین این جوشها و سلامت عمومی بدن وجود دارد؟ در این مطلب به یکی از مشکلات رایج حوزه زیبایی و پوست یعنی جوش پیشانی خواهیم پرداخت و دلایل اصلی ایجاد جوش پیشانی در زنان و مردان، انواع جوش پیشانی و روشهای درمانی موثر برای مقابله با آنها را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم دائم با این مهمانان ناخوانده همیشگی غافلگیر میشوید و با آنها کلنجار میروید؛ اگر به محض خوب شدن یک جوش دوباره جوشی دیگر در همان نقطه یا جایی دیگر بروز میکند به طوریکه گویا هیچ راه خلاصی از آنها وجود ندارد تا پایان اینمقاله همراه ما باشید.
جوش صورت و جوش پیشانی نشانه چیست؟
ناحیه تی زون صورت انسان یعنی پیشانی، بینی و چانه دارای غدد چربی بیشتری نسبت به دیگر نواحی صورت است به همین دلیل این قسمت بیشتر مستعد جوش زدن است. جوش پیشانی میتواند نشان دهنده چرب بودن بافت پوست شخص باشد؛ اصولا جوش پیشانی به عنوان یکی از نشانههای اصلی در تشخیص نوع پوست شخص (چرب یا خشک بودن پوست) مورد توجه و بررسی قرار میگیرد. این موضوع مهم را باید در نظر داشته باشیم که بروز جوش در نواحی مختلف صورت میتواند نشانه وجود مشکل در اندامهای درونی بدن باشد. بروز این جوشها زنگ خطری است که وجود مشکل در اندامهای درونی بدن را گوشزد میکند. باید این موضوع را جدی گرفته و با مراجعه به پزشک متخصص و انجام آزمایشهای لازم، مشکل را دقیقا ریشه یابی کرده و آن را درمان کرد. اگر مشکل جوش پیشانی دارید، پیشنهاد میکنیم از صفحه بهترین متخصص پوست و مو در تهران مشاوره دیدن کنید.
اگر جزو افرادی هستید که دائما با مشکل جوش پیشانی درگیر هستید احتمالا مشکلی در سیستم گوارش شما وجود دارد؛ بهتر است در این شرایط از مصرف غذاهای فراوری شده، چرب و چیلی، فست فودها و شکر زیاد خودداری کرده و ورزش را جزو روتین روزانه خود قرار دهید. اغلب افرادی که با مشکل جوش پیشانی دست و پنجه نرم میکنند مشکل هضم و کمبود آب دارند و این مشکل نشان دهنده این است که رودهها نمیتوانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند. بنابراین مصرف آب بیشتر در این افران کمک بسزایی به بهبود شرایط خواهد کرد. استفاده از خوراکیهای سرد مثل خیار و هندوانه نیز میتواند موثر باشد. این افراد باید چای سبز مصرف کرده و نوشیدن نوشابههای گازدار و کافئین دار را به حداقل برسانند و در کل استفاده مواد غذایی که به حذف سموم بدن کمک میکنند را در صدر لیست مواد غذایی روزانه خود قرار دهند. حال اگر علت جوش پیشانی کبد باشد باید از مصرف غذاهای آلرژیزا دوری کرد. در این شرایط باید روزانه ۳۰ دقیقه ورزش سبک و پیاده روی انجام دهید. از خوردن غذاهای چرب و سنگین، لبنیات و نوشیدنیهایی که برای کبد مضر هستند دوری کنید. از خوردن وعده غذایی سنگین در شب دوری کنید. در طول شبانه روز به اندازه کافی بخوابید تا کبد شما هم فرصت استراحت داشته باشد. از استعمال دخانیات دوری کرده و از طریق روشهای متعدد مانند ورزش و یوگا سعی کنید سطح استرس خود را در طول روز کاهش دهید.
اما جوش پیشانی میتواند علتهای دیگری نیز داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
۶ علت جوش پیشانی
عوامل بسیاری مانند آلودگی هوا، ترشح چربی زیاد پوست، داشتن استرس، استفاده از مواد آرایشی نامرغوب و ناسازگار با پوست، عدم پاکسازی درست پوست و... میتوانند منجر به بروز جوش در صورت و پیشانی شوند. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل میپردازیم.
ترشح سبوم زیاد
علت اصلی جوش در هر نقطه از بدن انسداد پوست توسط چربی اضافه پوست، آلودگیها و سلولهای مرده است. همانطور که پیشتر اشاره کردیم تعداد غدد چربی در ناحیه تی زون صورت بیشتر است. در نتیجه احتمال انسداد منافذ پوست در ناحیه پیشانی و ایجاد آکنه بیشتر است. به ویژه اگر پوست چرب یا مختلط داشته باشید احتمال جوش پیشانی هم بیشتر میشود.
آلودگی و عدم رعایت بهداشت پوست و مو
عدم استفاده از پاک کنندههای مناسب برای پوست، استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد، نشستن اسفنجهای آرایشی و براشها، عدم استفاده از روبالشتی مناسب (بهترین جنس پارچه برای روبالشتی ساتن است) و عدم تعویض و شست و شوی به موقع روبالشتی، تماس دست یا موی آلوده با سطح پوست صورت و پیشانی و... از جمله مواردی هستند که سبب انتقال آلودگی به سطح پوست صورت و پیشانی و ایجاد جوش میشوند.
استفاده از مدل موی چتری
کوتاه کردن موهای قسمت جلوی سر و استفاده از مدل موی چتری شاید چهره شما را جذاب و کیوت جلوه دهد اما پشت این زیبایی ممکن است جوشهای بسیاری نهفته باشد که به یکباره بیرون میریزند و شما را وحشت زده میکنند!
مدل موی چتری علاوه بر اینکه باعث انتقال چربی موها به پوست پیشانی میشود، باعث تعریق بیشتر پیشانی به ویژه در فصلهای گرم سال میشود و همانطور که میدانیم تعریق بیشتر به معنای چرب شدن بیشتر پیشانی، انسداد منافذ و بروز جوشهای پیشانی است.
استفاده مداوم از کلاه و هدبند
اگر کلاه و یا هدبند جزئی از استایل همیشگی شما است باید منتظر بروز جوش پیشانی باشید. چراکه کلاه و هدبند نه تنها باعث تعریق پیشانی و چرب شدن پوست این ناحیه میشود، با اعمال فشار به فولیکولهای مو باعث به وجود آمدن نوعی جوش به نام آکنه مکانیکا میشود. این نوع جوش زمانی ایجاد میشود که پوست تحت فشار و تنش با عواملی نظیر کلاه و هدبند قرار بگیرد.
تماس محصولات مراقبت از مو با پیشانی
اگر پوست پیشانی حساس و مستعد جوش دارید تماس محصولات مراقبت از مو مانند ژلها و روغنهای مو و یا حتی کف شامپویی که استفاده میکنید با پیشانی میتواند باعث ایجاد جوش پیشانی شود. پس پیشنهاد ما به شما این است که در انتخاب و روش مصرف محصولات مراقبت از مو با یک مشاور پوستی مشورت کنید.
تغییرات هورمونی بدن
تغییرات هورمونی تاثیر مستقیم بر روی فعالیت غدد چربی در بدن دارند. با افزایش فعالیت این غدد پوست صورت و پیشانی نیز چرب شده باعث انسداد منافذ و در پی آن بروز جوش پیشانی میشود. البته تغییرات هورمونی در دوران بلوغ بیشتر باعث ایجاد جوش پیشانی میشود؛ اما این تغییرات هورمونی در بزرگسالان خود را بیشتر در قسمتهای تحتانی صورت مانند فک و چانه نشان میدهند.
علت جوش پیشانی در بزرگسالی چیست؟
در سنین بالا عوامل مختلفی میتوانند باعث ایجاد جوش شوند؛ تغییرات هورمونی، پایین آمدن تولید کلاژن و الاستین در پوست، کمتر شدن سطح رطوبت پوست در این سنین میتوانند باعث بروز جوش پیشانی شوند. تغییرات آب و هوا، استرس و تغذیه نیز میتوانند در بروز این مشکل تاثیرگذار باشند.
علت جوش پیشانی در مردان
جوش پیشانی در مردان نیز از جمله مشکلات رایج پوستی است که برای آقایان نیز میتواند بسیار آزار دهنده باشد. جوش پیشانی در آقایان میتواند از طریق عوامل مختلفی به وجود بیاید. مراقبت از پوست و استفاده از محصولات پوستی مناسب، تغذیه سالم و رعایت بهداشت میتواند تا حد زیادی به کاهش جوش پیشانی در مردان کمک کند. در ادامه برخی دیگر از راهکارهای پیشگیری و مقابله با جوش پیشانی و صورت در مردان را باهم مرور میکنیم.
راهکارهای پیشگیری از جوش پیشانی در مردان
پوست خود را روزی دو بار به طور منظم با یک شوینده ملایم و آب ولرم شستشو دهید. این کار به تمیز کردن پوست از آلودگیها و باز شدن منافذ چربی کمک شایانی میکند.
از مرطوب کننده و آبرسانها یا ژلهای ضد جوش و ضد التهاب موثر برای کاهش جوش پیشانی و صورت استفاده کنید.
تا جای ممکن از آلودگی هوا و دود سیگار دوری کنید. تماس پوست با آلودگی و گرد و غبار و محصولات شیمیایی میتواند بروز جوش پیشانی در مردان و زنان را تحریک کند. بنابراین تا حد امکان سعی کنید از آلودگیها و عوامل تحریک کننده پوست دوری کنید.
علت جوش پیشانی در زنان
جوش پیشانی و صورت در زنان میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد اما شایعترین مشکل که باعث بروز این مشکل میشود تغییرات هورمونی است؛ در دوران قاعدگی، بارداری و زایمان سطح هورمونها در بدن زنان دچار تغییر میشود که در نتیجه ترشح چربی پوست افزایش پیدا میکند و مشکل جوش را به وجود میآورد. علاوه بر تغییرات هورمونی محصولات آرایشی غیر استاندارد، استرس زیاد، آلودگی محیط و عدم رعایت بهداشت پوست و مو نیز میتوانند منجر به بروز جوش پیشانی و صورت در زنان شوند.
راهکارهای پیشگیری از جوش پیشانی در زنان
پوست خود را به طور مرتب روزانه دوبار با شوینده مناسب و ملایم شستشو دهید. این کار چربی اضافه پوست را پاک کرده از انسداد منافذ پوست و ایجاد جوش جلوگیری میکند.
از محصولات آرایشی استاندارد و مناسب پوست خود استفاده کنید .
از مرطوب کننده و آبرسانهای مناسب پوست، کرمهای ضد جوش و ژلهای ضد التهاب که به کاهش جوش پیشانی و صورت کمک میکنند استفاده کنید.
به تغذیه خود بسیار اهمیت دهید چرا که تاثیر زیادی بر روی بروز جوش پیشانی و بدن دارد. مصرف قند را تا جایی که میتوانید کاهش دهید و مقدار مناسبی از میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
استرس نیز تا حد زیادی بر روی تغییرات هورمونی تاثیرگذار است. از روشهای کاهش استرس سالم مانند کوهنوردی، یوگا، مدیتیشن و... کمک بگیرید.
در نهایت از لمس پیشانی با دستان آلوده و ترکاندن جوشها خودداری کنید. و اگر مشکل جدی در این خصوص داشتید، با توجه به اینکه متغیرهای گوناگونی در بروز جوش پیشانی موثر هستند بهتر است با مراجعه به وبسایت بهترینو ک، برترین پزشکان و بهترین متخصصان پوست و مو در تهران را پیدا کرده با مراجعه به آنها این مشکل را حل کنید.
درمان سریع جوش پیشانی
اگر جوشها شدید و مزمن باشند و به درمان خانگی جواب ندهند بهتر است با مراجعه به وبسایت بهترینو به یکی از بهترین کلینیکهای پوست و مو در تهران مراجعه کنید تا با تشخیص دقیق و تجویز درمان مناسب مشکل جوش پیشانی شما را حل کند.
پزشکان متخصص راهکارهای گوناگونی برای درمان استفاده میکنند که در ادامه به معرفی برخی از روشهای مرسوم بسنده میکنیم.
استفاده از داروهای موثر و گاهی کرمهای دست ساز و ضد جوش.
تزریق مواد ضد التهابی. این کار با سوزن مخصوص توسط پزشک متخصص انجام میگیرد.
لیزر درمانی، میکرونیدلینگ، استفاده از رتینول ، پلاسما و دیگر روشهای درمانی که توسط پزشک متخصص انجام میگیرد.
برای درمان خانگی جوشهای پیشانی خفیف و غیر التهابی خود میتوانید از روشهای طبیعی و مواد خانگی که در ادامه معرفی میکنیم استفاده کنید.
ژل آلوئهورا:
عصاره آلوئهورا دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. میتوانید از ژلهای آماده بازاری یا حتی برگهای تازه گیاه آلوئهورا برای کاهش التهاب و قرمزی جوشها استفاده کنید. به این منظور میتوانید مقداری عصاره آلوئهورا را روی جوش مالیده به مدت ۱۵ الی ۲۰دقیقه صبر کنید، سپس آن را با آب گرم شستشو دهید.
روغن درخت چای:
این روغن در کنار خواص ضد باکتریایی دارای خواص ضد التهابی و ضد قارچی است. برای استفاده از روغن درخت چای میتوانید آن را به صورت موضعی بر روی جوشها بمالید و بگذارید تا خشک شود. استفاده از ترکیب روغن درخت چای و ژل آلوئهورا به طور معجزه آسایی به کاهش جوش پیشانی و التهابات و قرمزی جوشها کمک میکند.
عصاره چای سبز:
عصاره چای سبز نیز همانند عصاره گیاه آلوئهورا خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. برای استفاده از خواص عصاره چای سبز برای کاهش التهابات جوش پیشانی کافی است یک کیسه چای سبز را با آب گرم آماده کنید و بر روی جوش قرار دهید. این کار به تسریع فرایند التهاب زدایی جوش پیشانی کمک میکند.
روغن هسته انار:
این روغن شگفت انگیز اثرات لایه برداری بر روی پوست دارد، به گونهای که لایه سطحی پوست را با لایهای جدید جایگزین میکند. روغن هسته انار دارای مادهای به نام فیتوسترول است که به تولید سلولهای پوستی جدید کمک میکند و در درمان انواع لکهای پوستی موثر است. روغن هسته انار از طریق همین فیتوسترول در درمان لکهای قهوهای پوست، درمان لکهای سفید صورت و درمان لکهای قرمز، درمان جای جوش و انواع اسکار سوختگی و بخیه قدیمی و سایر اسکارها کمک میکند.
آبلیمو:
آبلیمو دارای خواص ضد باکتریایی است که در تنظیم چربی پوست هم بسیار موثر است. برای استفاده از خواص آبلیمو میتوانید با استفاده از مقداری پنبه کمی آبلیمو روی جوشهای پیشانی خود بمالید. این کار به کاهش چربی پیشانی و جلوگیری از جوش پیشانی کمک میکند.
ماسک عسل و پودر زردچوبه:
استفاده از ترکیب عسل و پودر زردچوبه به عنوان ماسک به تسریع ترمیم جوشها و کاهش التهاب آنها کمک میکند. این ماسک دارای خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده است.
بخور دادن:
با بخور دادن به صورت خود منافذ چربی را باز کرده و انسدادها را کاهش دهید. برای اینکار یا از یک دستگاه بخور استفاده کنید یا به روش سنتی مقداری آب گرم را در ظرفی بریزید و سرتان را با یک حوله پوشانده و بخار آن را تنفس کنید.
سخن پایانی
بروز جوش پیشانی نشانه مشکلی در اندامهای درونی بدن است که میتوان با توجه به این مشکل راه درمان جوشها را سریعتر پیدا کرد. نوشیدن آب فراوان و استفاده از یک برنامه غذایی سالم در کنار داشتن یک روتین پوستی خوب و استفاده از لوازم آرایشی متناسب با پوست در جلوگیری از ایجاد جوش پیشانی کمک زیادی میکند. به طور کلی وجود جوش پیشانی و صورت زنگ خطری است که وجود مشکل در اندامهای درونی را بیان میکند. اگر مشکل جوش صورت یا جوش پیشانی دارید پیشنهاد میکنیم این موضوع را جدی گرفته و با مراجعه به وبسایت بهترینو و با دریافت مشاوره از بهترین متخصصان حوزه پوست کشور، با انجام آزمایشات لازم روند درمان خود را آغاز کنید.
سایر مقالات مرتبط